5 Προτάσεις για την πιο Ζεστή Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή του έτους! Είναι η εποχή που αναπολούμε τη ζεστασιά των παιδικών μας χρόνων, όταν όλα τα μέλη της οικογένειας μαζεύονταν γύρω από το εορταστικό τραπέζι και μοιράζονταν χαμόγελα και αγάπη… 

Αυτή η ζεστασιά θέλουμε να υπάρχει και στο δικό μας σπίτι, δημιουργώντας μια γιορτινή και ταυτόχρονα κομψή ατμόσφαιρα.

Ζεστός φωτισμός

Όλοι θυμόμαστε τα λαμπάκια με διαφορετικά χρώματα και ήχο, όμως, μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχτούμε ότι τα συγκεκριμένα λαμπάκια είναι ξεπερασμένα; Αντί για αυτά, λοιπόν, φέτος επιλέγουμε μονόχρωμα λαμπάκια LED που θα χαρίσουν απαλό και ζεστό φωτισμό στο σπίτι μας.

Γιορτινές πόρτες

Μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τα Χριστούγεννα με τους γείτονές μας, τοποθετώντας ένα εντυπωσιακό γιορτινό στεφάνι στην πόρτα της εισόδου μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να το τοποθετήσουμε από την εσωτερική πλευρά της πόρτας και να νιώθουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να μας κατακλύζει κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι.

Φως από κεριά στο τραπέζι μας

Τα αναμμένα κεριά προσδίδουν μια αίσθηση οικειότητας σε όποιον χώρο κι αν τοποθετηθούν. Οι συνθέσεις με κεριά στο κέντρο του εορταστικού μας τραπεζιού θα ξυπνήσουν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια! Για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό, γιορτινό αποτέλεσμα, τοποθετούμε περισσότερες από μία συνθέσεις στο τραπέζι μας.

Χριστουγεννιάτικες νότες σε όλα τα δωμάτια

Ποιος είπε ότι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ταιριάζει μόνο στο σαλόνι και την τραπεζαρία; Μπορούμε να διακοσμήσουμε κι άλλα δωμάτια του σπιτιού μας, όπως είναι η κρεβατοκάμαρα, το χολ, ακόμη και το μπάνιο, με εορταστικές συνθέσεις και χριστουγεννιάτικα pot.

Πινελιές από φύση

Για ένα μίνιμαλ και κομψό αποτέλεσμα, μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε το σπίτι και το τραπέζι μας με δικές μας συνθέσεις από αποχυμωμένα φυτά, όπως είναι ο ευκάλυπτος, η λεβάντα ή τα κόκκινα phalaris, συνδυάζοντας ακόμη φτερά παγωνιού ή κόκκινα κλαδιά.

Αποξηραμένα

Phalaris Κόκκινο

6

Αποξηραμένα

Λεβάντα

8

Extra tip: Για ένα ακόμη πιο κομψό αποτέλεσμα, επιλέγουμε στολίδια και διακοσμητικά σε παρεμφερείς αποχρώσεις με τα έπιπλα και τη γενικότερη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Εμπνευστείτε από τις προτάσεις μας και δείξτε μας τις δικές σας γιορτινές δημιουργίες, κάνοντάς μας tag στο Facebook και το Instagram!